
Sådan vælger du den rette træningsmåtte
En træningsmåtte er en genial investering, da du med sådan en måtte vil kunne lave alt fra en hulens masse gulvøvelser til avanceret yogatræning.
Markedet for træningsmåtter er i dag stort og mangfoldigt, hvorfor der er en måtte for enhver smag og til ethvert behov.
I artiklen her vil vi redegøre for, hvilke forhold du bør overveje, når du investerer i en træningsmåtte, hvis du ønsker at øge chancen for at ende med den – for dig – helt perfekte træningsmåtte.
Hvad skal træningsmåtten bruges til?
Hvad du ønsker at bruge måtten til, har stor indflydelse på, hvilken måtte du bør vælge.
Hvis du på forhånd ved, at træningsmåtten primært skal bruges til yogaøvelser, bør du rette blikket mod deciderede yogamåtter.
Hvis du derimod har en forventning om, at måtten primært skal bruges, når du laver maveøvelser på gulvet derhjemme, bør du rette blikket mod deciderede træningsmåtter – og særligt de måtter, der har ry for at være skånsomme mod ryggen samt lavet af et materiale, der er behageligt og skånsomt for huden.
Hvor meget kommer du til at bruge måtten?
Har du en forventning om, at din kommende træningsmåtte kommer i brug flere gange ugentligt, er vores anbefaling, at du finder en måtte, der har ry for at være slidstærk og af yderst høj kvalitet.
Er planen derimod blot at bruge måtten nogle få gange om måneden, er det naturligvis ikke lige så vigtigt, at den træningsmåtte, du ender med at vælge, har ry for at være ekstremt slidstærk.
Naturligvis er det ingen ulempe, hvis den er det, men det er ikke et decideret must på samme måde, som hvis du ønsker en træningsmåtte, der kan holde til at blive brugt på daglig basis.
Skal træningsmåtten have huller til ophæng?
Langt de fleste, der køber en træningsmåtte til privat brug, ruller måtten sammen, når de ikke bruger den.
Hvis dette også er din plan, kan du være bedøvende ligeglad med, hvorvidt den træningsmåtte, du investerer i, har huller eller ej.
Hvis du derimod køber et stativ, hvorpå du påtænker at hænge din træningsmåtte, når du ikke bruger den, skal du naturligvis jagte en måtte med huller til ophæng.
Find den rigtige pris
De billigste træningsmåtter på markedet koster omkring 150 kroner, mens de dyreste koster omkring 1000 kroner.
Dermed er det vist ikke helt forkert at konkludere, at der er et ret stort spænd mellem de dyreste og billigste træningsmåtter.
Ligesom i alle mulige andre nicher hænger pris og kvalitet også sammen, når det kommer til træningsmåtter.
Derfor vil de dyre træningsmåtter typisk også levere på et andet niveau end de billige, når det kommer til holdbarhed, materialets kvalitet samt generelle lækkerhed og så videre.
Hvis du er i tvivl om, i hvilket omfang du kommer til at benytte den træningsmåtte, du overvejer at investere i, giver det sandsynlig god mening, at du primært kigger efter træningsmåtter, der befinder sig i den lave ende af pris-skalaen, for hvis det viser sig, at du ikke rigtigt kommer til at bruge den træningsmåtte, du køber, så vil dit tab ikke være så stort, at det er noget, du kommer til at ligge søvnløs over.
Hvis du derimod er meget seriøs med din træning og påtænker at benytte din kommende træningsmåtte 3-7 gange ugentligt, så vil vi på ingen måde anbefale en af de billige modeller, da mange af disse ganske enkelt vil blive slidt op for hurtigt og kalde på udskiftning.
Netop derfor vil det – også i et økonomisk perspektiv – være mest fornuftigt at gå med en af de dyre modeller – i hvert fald hvis du finder frem til en af de modeller, der har ry for at være slidstærk og yderst holdbar. En sådan model vil nemlig ikke kalde på udskiftning, før der er gået rigtig, rigtig lang tid. Ej heller selvom du bruger måtten jævnligt.
Størrelse på træningsmåtten
Alle træningsmåtter har overordnet set den samme aflange form, men trods dette ses der ret stor forskel på målene for de forskellige træningsmåtter, som markedet byder på.
Vi anbefaler, du finder en træningsmåtte, som passer til din fysik.
Hvis du er en stor kleppert, bør du derfor investere i en af de større træningsmåtter på markedet, hvorimod du ikke bør tænke synderligt meget over størrelsen på din kommende træningsmåtte, hvis du er en lille nips.
Lyt til eksperternes råd om træningsmåtter
Ved at overveje ovenstående forhold vil du få afklaret, hvilke krav du stiller til din kommende træningsmåtte, hvilket er et rigtig fint udgangspunkt for at vælge den rette måtte.
Vi har et enkelt yderligere tip, når det kommer til valg af træningsmåtte, og det er, at du bør undersøge, hvilke træningsmåtter eksperterne anbefaler.
Anbefalingerne vil nemlig som regel tage afsæt i grundige tests, hvor måtternes kvalitet, ergonomiske egenskaber og lignende er blevet undersøgt og bedømt.
Stempler en eller flere eksperter en træningsmåtte som værende god eller lignende, kan du derfor være temmelig sikker på, at måtten leverer varen, når det kommer til holdbarhed, materialevalg og at kunne levere den ergonomiske støtte, du har behov for, når du skal udføre fysiske måtte-øvelser.